fbpx

Pure wellness

Fatamorganahammam Den Bosch
Fatamorgana Hammam Den Bosch
previous arrow
next arrow
PlayPause
Shadow
Slider

Wellness in Den Bosch

Een hamam is pure wellness. De hammam (een oosters badhuis) komt van oorsprong uit de Arabische wereld, maar wordt door steeds meer Nederlanders ontdekt.
In een hete ruimte (vergelijkbaar met het bekende ‘Turkse’ stoombad in sauna’s) ga je op een marmeren blok liggen en kun je het authenieke hammam behandeling ondergaan die bestaat uit een schuimmassage en een hammam scrub. Het eeuwenoude hammam ritueel is een ware beleving. Wie de Hamam bij Fata Morgana binnenstapt, waant zich even in een andere wereld. Bel voor meer informatie of een afspraak naar 073-2340454, app naar 06-87103148 of mail info@fatamorganahammam.nl

Wat maakt een hamman anders dan andere wellnesscentra?

  • In de meeste wellnesscentra ontspant men ongekleed, In een hammam is het dragen van badkleding/bikini en van slippers is verplicht
  • De Hamam is een eeuwenoud authentiek reinigingsritueel uit de Arabische wereld en is nu ook in Nederland is doorgedrongen. Het is geen gewone ‘westerse’ behandeling maar een authentieke beleving.
  • In sauna’s werkt men vaak met baden waarin men zicht onderdompelt om af te koelen. Omdat bij een traditionele hamam reinheid en hygiëne een belangrijke plaats koelt men niet af in een bad, maar in stromend water.
  • Mannen en vrouwen komen er niet samen, maar hebben aparte openingstijden
Fata morgana wellness Den Bosch
Wellness

Badkleding verplicht

Je kunt je  omkleden in gescheiden kleedkamers voor mannen en vrouwen. Eigendommen en waardevolle voorwerpen worden veilig in een locker opgeborgen. In de hammam is het dragen van badkleding verplicht in verband met veiligheid en hygiëne. Je kunt je eigen badslippers meenemen of bij de receptie badslippers kopen voor 3 euro per paar. In het loungegedeelte is het dragen van een badjas verplicht.

Genieten

Het grote genieten kan gaan beginnen. In de kelder van de hammam bevinden zich twee aparte, heerlijk verwarmde ruimtes, volledig in Oosterse stijl ingericht. De kleinste hiervan kan geheel met stoom worden gevuld. Hier ervaar je de weldaad van een hoge temperatuur, die kan oplopen tot wel 55 graden. Spieren worden soepeler, de bloedsomloop floreert, poriën gaan open en laten het zweet stromen.

Verwennen

Tijd om je te laten verwennen in de naastgelegen ruimte. De warmte is nog altijd behaaglijk, maar minder intens. Centraal in de ruimte bevindt zich de grote, verwarmde buiksteen. Hier kun je languit op gaan liggen en je lichaam laten scrubben, zodat dit ontdaan wordt van dode huidcellen. Ook een massage en zeepzakbehandeling zijn mogelijk, of een combinatie hiervan. Tegen de wanden zie je diverse waterbassins, waar je je kunt wassen en afspoelen. Het nemen van een douche is ook mogelijk.

Gezelligheid 

Een heerlijke plek om te ontspannen en te kletsen met de rest van het gezelschap. De sociale functie van een hammam is immers ook belangrijk. Die komt eveneens terug in de loungeruimte op de begane grond: even de zinnen verzetten, genieten van een consumptie of de Marokkaanse en Turkse hapjes die wij hier kunnen serveren.

Beauty

Speciaal voor onze vrouwelijke gasten is er de beautysalon van Fatamorgana Hammam. Hier zijn diverse (gezichts)behandelingen mogelijk, zoals epileren, harsen en föhnen.
Een bezoek aan de Fatamorgana Hammam is van het begin tot het eind pure wellness in een oosterse omgeving.