fbpx

Wat is een hamman?

Wat is een hammam?

Welkom in de wereld van warme weldaad. De Romeinen wisten het al: een badhuis is de plek bij uitstek om je te wassen, het lichaam te reinigen en contacten te onderhouden. Die sterke sociale functie waaide vanuit het Romeinse en het Byzantijnse Rijk over naar de Arabische wereld en het Ottomaanse Rijk. In combinatie met de Centraal-Aziatische en Turkse traditie van het stoombaden en de islamitische rituele reiniging, ontstond de hammam.

In onze haman in Den Bosch bevinden zich twee aparte, heerlijk verwarmde ruimtes, volledig in Oosterse stijl ingericht. In het Turkse stoombad ervaar je de weldaad van een hoge temperatuur, die kan oplopen tot wel 55 graden. Spieren worden soepeler, de bloedsomloop floreert, poriën gaan open en laten het zweet stromen.

 Gun je lichaam een complete revitalisering. Bel voor meer informatie of een afspraak naar 073-2340454, app naar 06-87103148 of mail info@fatamorganahammam.nl.

hammam

Waarom naar de hamman?

Mentale ontspanning

We hebben het tegenwoordig altijd druk met van alles en nog wat, zowel op het werk als prive. Dat veroorzaakt stress. Bij een gezonde levensstijl horen zowel perioden van enorme drukte als perioden van enorme ontspanning. Een bezoek aan de hamam kan ervoor zorgen dat je even alle mentale ballast van je schouders afhaalt. Stress zal verminderen en de mentale batterij wordt opgeladen.

Fysieke ontspanning

Bij een hamam gaat het niet slechts om reinigen van het lichaam, maar om een feest voor de zintuigen; warmte, vochtigheid, schuim, geur en aanraking leiden tot een gezamenlijk kunstwerk in dienst van lichamelijke ontspanning. De Hamam is gebaseerd op de oude historie en tradities uit het oosten. Het resultaat is een lichaam dat als herboren voelt, met soepele spieren. Door de scrubbehandeling maakt je lichaam sneller nieuwe huidcellen aan en jouw huidstructuur verfijnt door het scrubben. Je voelt je na een behandeling helemaal schoon.

Gezellig ontspannen

Een hamam is van oorsprong een plek waar mensen zich kunnen wassen en heeft daarmee ook een sterke sociale functie. Het is een sociale activiteit, je kunt samen met familie of vrienden een hamam bezoeken. Het is gezellig en ontspannend.

De Fatamorgana Hamam is geen religieuze plek, bij ons zijn er geen rituele wassingen. Iedereen mag er ook komen; mannen, vrouwen en kinderen (vanaf 6 jaar, onder begeleiding). Maar we respecteren de geloofsovertuiging en privacygevoelens van onze gasten. Daarom zijn er bij ons eveneens aparte dagen voor alleen vrouwen en mannenavonden. Bij ons is het dragen van badkleding en slippers verplicht.